Tillbaka till flocken

Tack till alla er som suttit i min mentala hejarklack sedan förra inlägget!

Jag har läst att människan är ett flockdjur. Jag har på djupet fått uppleva det nu. Känt rädslan att halka efter flocken och lämnas åt mitt öde. En rädsla som å ena sidan gränsat mot uppgivenhet, å andra sidan mot en mycket stark överlevnadsinstinkt. Jag vill leva, jag vill tillbaka in i flocken. Jag vill ut från sjukhuset och tillbaka in i det som alla tar för givet. Vardagen.

Jag inser att de här insikterna inte kommer genom att läsa sig till dem, inte genom att höra om andras upplevelser. Men om jag kan förmedla något så vill jag att du påminner dig själv om att hedra livet. Att inte ens ta ”småsaker” för givet  som att kunna kissa, bajsa, andas. Hedra även det faktum att du är just DU. Du behövs med alla dina egenskaper.

Idag ska jag fira. Jag har visserligen fått reda på att min urinblåsetumör var malign men av den snällaste formen. Det är osannolikt att den sprider sig. Den är helt borttagen, men har tendens att dyka upp igen. Jag kommer därför kontrolleras regelbundet (och blivit lovad lugnande medel nästa gång de kör upp en kamera genom urinröret, ja det är precis så obehagligt som du kan tänka dig. Gånger tio!).

Om två veckors sjukskrivning är jag tillbaka till flocken, närmare bestämt 12 september. Då har det gått en dryg månad sedan jag upptäckte blod i kisset den 8 augusti.

Tack till er i min mentala hejarklack. Tack till alla jag mött i vården. Jag har känt mig ensam många gånger men tack vare er är jag nu där jag är.

Hurra för livet!

Foto: Vladimir Vujeva

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Författare
  1. Författare
 1. Hej fina Kalle. Du är verkligen en modig människa som delar med dig av så oerhört mycket i ditt liv till dina medmänniskor. Jag önskar av hela mitt hjärta att dina intentioner och ditt budskap med dina kurser sprids och anammas i hela landet. När en människa drabbas av plötslig och allvarlig sjukdom ställs livet på ända. På riktigt. Alla de här starka känslorna som vi talat om i dina kurser bryter brutalt upptill ytan. Trots det orkar Du och väljer att fortsätta dela med dig av dina upplevelser. Jag Tror dina ord betyder oerhört mycket för många därute. Fantastiskt. Vill skicka styrkekramar till dig och hoppas på ett stabilt tillfrisknande.
  /Jennifer

  1. Författare

   Åh det var härligt att läsa dina ord Jennifer. Det stärker mig både i tillfrisknandet och i min livsuppgift att öka förståelsen för människans sårbarhet.

  1. Författare
 2. Vilken värdefull påminnelse om att ta vara på livet! Jag blev väldigt tagen av det du har skrivit. Vad skönt att du har blivit så väl omhändertagen av sjukvården och att allt har gått så bra. Ta väl hand om dig. /Inga-Lill

  1. Författare

   Tack Inga-Lill. Det värmer att läsa dina ord och att förstå att det jag skriver har betydelse inte bara för mig utan även för andra.