Om

Det här är egentligen ingen blogg. Det är mer som en levande bok. En bok om att vara levande. Inte levande i bemärkelsen att pulsen slår och att det finns pengar på banken. Nej, levande i bemärkelsen att känna sig levande, att fullt ut förnimma vad det innebär att vara människa. Det är en bok om sårbarhet. En bok som uppehåller sig i ämnet även när det smärtar. Jag är övertygad om att vi människor kan lära oss enormt mycket genom att studera sårbarhet.

Till skillnad från en vanlig bok är den här inte ens skriven när den ges ut. Jag önskar att du vill läsa den från början och framåt och själv vill vara med och påverka dess riktning. Vart det bär hän vet ingen. Bara att det handlar om sårbarhet.

Alla människor är sårbara. Att vara människa borde därför innebära att vara sårbar. Vi kan bete oss på ett oändligt antal möjliga sätt. Ändå har jag en stark känsla att det blir allt mindre accepterat att visa sig sårbar. Det oroar mig och därför vill jag göra något åt det.

Nu följer jag mitt hjärta och startar Sårbarhetsdepartementet. Se det som en blogg, se det som en bok, se det som ett nyfiket barns lek för att förstå. Tillsammans utforskar vi ämnet sårbarhet. I sin enklaste form handlar det om kommentarsfältet, men fler former av interaktion följer. Med Sårbarhetsdepartementet vill jag se bortom handlingarna, lyfta fram känslorna och behoven och öka förståelsen för det mänskliga beteendet.

Få framtida inlägg automatiskt

Fyll i din e-postadress nedan så får du automatiskt framtida inlägg mejlade till dig!

16 kommentarer

  1. Åh va spännande! Klart man vill vara med. Ser fram emot detta?
    Mer sårbarhet åt mänskligheten och samhället! Tjohoo!

    1. Lite blygt svarar jag ja på frågan… Och tillsammans kommer vi göra stor skillnad!

    1. Tack! Börja gärna prenumerera på inlägg så kommer de automatiskt till dig framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »