Början

”Sårbarhetsdepartementet”. Hur tänkte jag kring det namnet? Vad är sårbarhet? Det kan väl inte vara något att sträva efter? Och låter inte departement urtrist?

Sårbarhet, inför mig själv, och inför andra, är det som fått mig att känna mig som ett lyckligt barn igen. Ett barn med nära till känslor och med nyfikenhet som vägvisare. Inte varje ögonblick förstås, men jag har blivit medveten om betydelsen av sårbarhet för mitt eget välmående. Hur viktigt det är att våga visa sin sårbarhet.

Sårbarhetsdepartementet. Bara att skriva det långa namnet är lite jobbigt i sig. Jobbigt precis som sårbarheten kan vara jobbig. Namnet blir en paradox, två motpoler som inte borde kunna mötas. Departement, är för mig något opersonligt, en plikt i annans tjänst. Men det är just i det motsägelsefulla mötet som det händer något.

Med Sårbarhetsdepartementet vill jag medvetandegöra vår sårbarhet och hur viktig den är för oss människor. Med Sårbarhetsdepartementet vill jag lyfta fram sårbarheten som vi inte vågar tala om, inte vill se och inte orkar känna.

Det här är början. Början på vad? Något sårbart. Något lärorikt. Vill du vara med? Välkommen till Sårbarhetsdepartementet!

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.