Rebellen i Bagis

Det har inte ens gått en vecka sedan jag var på sportlov med familjen. I morse berättade min fru att det kommit ett erbjudande att förboka en stuga inför nästa sportlov. Vecka 9 2019. Det räckte för att väcka rebellen i mig.

Det hjälpte inte att det finns något förnuftigt i att vara ute i god tid. Och kanske spara pengar dessutom. Och jag har genom åren sedan barnen kommit in i våra liv insett att det finns massor av kärlek bakom min frus önskan att få det fixat i god tid. Inget av detta hindrade rebellen från att vakna när vecka 9 2019 kom på tapeten. Det är ju ett år kvar tills dess!

-Hallå vad händer med mitt behov av frihet!, skrek rebellen.
-Nu är det så här systemet är, sa min omtänksamma fru.

Det gjorde rebellen bara än mer rebellisk. ”Jag ska minsann inte följa något system!” Det bara vällde upp sarkasmer inom mig som jag fick kämpa hårt för att inte vräka ur mig. Jag började tänka att de fick åka själva nästa år så bokar jag något eget typ sista minuten bara för att visa att det går. ”Jag ska visa systemet att Kalle rår det inte på!”

Från att ha varit en mysig morgonstund med fredagskänsla handlade nu allt om att inte förlora, nu skulle jag stå på mig. Jag gick upp och fick i stigande grad kontakt med det ensamma i rebellen. Rebellens behov av frihet kan jag inte bortse från men jag vill vara med min familj och jag vill åka längdskidor. Det är det jag vill.  Jag insåg där och då att rebellen behöver kanske inte få sina behov tillgodosedda just vad gäller sportlovet. Det kändes skönt att berätta det för min fru. Och jag la till att någon dag i sommar och utan att ha bestämt något i förväg, då sätter vi oss hela familjen och bara drar iväg på något spontant. Med rebellen i Bagis i förarsätet.

Foto: Warren Wong

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Kalle!

  För de där rebelldagarna med familjen bakom ratten i sommar kan varmt konceptet ”slumpsemester” rekommenderas. Gjorde det i fjol, hamnade till slut i Ludvika. Det var underbart!😊

  🌈William

  1. Författare

   Hej Wille,
   Ja det var faktiskt precis det jag hade i åtanke när jag skrev slutet av texten:-)

   Tack för inspiration med slumpsemester!

 2. Pingback: Slumpsemestern – Sårbarhetsdepartementet