Tack ni modiga kvinnor!

Ännu en gång vill jag säga, med ännu mer kraft; Tack till alla er modiga kvinnor som träder fram i #metoo. Och ännu en gång uppmanar jag alla män att vara tysta och lyssna på de berättelser som fortsätter att komma fram. Det är så omfattande att snart ingen kan undgå att detta har varit och fortfarande är en del av vår kultur. Oavsett om man känner skuld eller ej så är ansvaret allas för att strukturen förändras. Det är inte lätt att ändra något som man inte är medveten om, därför är metoo-berättelserna så viktiga för att synliggöra det som för många är osynligt. Och viktigast av allt, det här handlar om något som är till gagn även för oss män, det är inte en kvinnofråga.

Igår var jag med om min andra mansträff. Vi pratade förväntningar på oss män/killar/pojkar. Förväntningarna är många och ska man leva upp till dem får man vara handlingskraftig, jävligt på hugget, vilja vinna i varje läge, ta plats och tåla påfrestningar. Ja, typ vara den sorts man som man ska vara enligt normen men som bara är ett enda stort orealistiskt och osunt ideal.

Vi män behöver få känna oss små, otillräckliga, svaga och misslyckade emellanåt. Sårbara helt enkelt. Det fick jag göra igår. Och det var så förbannat skönt att få igenkänning. Det gav mig energi att sänka kraven på mig själv, att vara man på ett mer mänskligt sätt.

Nästa träff handlar om sex och porr. Om hur våra erfarenheter av porr påverkat oss. Om hur förväntningarna på oss som män påverkat hur vi har sex och känner inför sex. Att ämnet är sårbart är bara förnamnet. Men oj vad jag ser fram emot att göra upp med porrspöket under sängen.

Foto: Mihai Surdu

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    1. Författare