Sårbarhetsdepartementet utlyser nationellt solidaritetsläge

Med anledning av coronaviruset uppmanar Sårbarhetsdepartementet allmänheten att göra följande:

  1. Följ våra myndigheters rekommendationer (se nedan)
  2. Om du känner dig frisk, fundera på hur du kan bistå andra i din närhet för att minska risken för att enskilda individer hamnar i nödläge. Det kan handla om materiella ting, livsmedel, tjänster eller genom stöd som medmänniska i kris. Starta i ditt närområde, det kan vara i trappuppgången där du bor, din gata eller liknande. Solidaritetshandlingar kan spridas snabbare än viruset.

Endast genom solidaritet kan vi hantera den akuta krisen och även ta oss ur den utan alltför förlamande och segregerande effekter på samhället.

Pressmeddelande 15.40 15 mars 2020: Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Socialstyrelsen och Utrikesdepartementet uppmanar allmänheten att: • Stanna hemma om man känner sig sjuk med snuva, hosta eller feber. • Avstå från att göra icke-nödvändiga besök på äldreboenden eller sjukhus samt att helt avstå från sådana besök om man känner sig sjuk. • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta. • UD avråder från icke-nödvändiga resor till samtliga länder.

Foto: Neil Thomas

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Författare

    Från och med idag är Sårbarhetsdepartementets tjänster gratis för den som vill delta men inte kan betala. Det gäller tillsvidare.

    Dessutom erbjuds individer samtalsstöd kostnadsfritt i den utsträckning jag kan hantera. Det ska sägas i detta sammanhang att jag inte är färdigutbildad gestaltterapeut än och därför bör det ses som ”medmänskligt samtal” och inte regelrätt terapi. Samtalen genomförs på det sätt som är lämpligt.