Jag känner glädje

Har tänkt lite på de blogginlägg jag gjort senaste tiden. Tänkt på vilken bild människor får av mig när de läser. Har skämts lite över att ha delat låga känslor. Men har också känt mig stolt för att jag vågat göra det. Jag är ju inte bara det ena eller andra. Nu vill jag fokusera på en annan känsla, glädje. För livet känns nämligen så fint just nu.

I onsdags morse njöt jag av en kopp förmiddagskaffe tillsammans med min fru. Istället för att se renoveringen av huset som ett kaos och orosmoment kunde jag känna glädje att vi faktiskt kan renovera vårt hus. Jag kunde känna glädje över det jobb jag har även om det nästan helt tagit musten ur mig stundtals. Jag kunde känna glädje över det ältande jag genomlidit kring fortsättningen på en kurs i personlig utveckling jag planerat att gå i höst. Där och då i onsdags morse var det bara jag och min fru och en stor känsla av glädje och tacksamhet.

Och precis nu i denna skrivstund känner jag glädje. Jag känner lust. Jag firar det som ett resultat av att jag vågat gå ned i ”jobbiga” känslor. Att jag satt ord på och uttryckt det jag känt. Jag firar att jag vågat be om hjälp även om det är ovant för mig.

Och jag påminner mig själv om att inte bara uttrycka mig när jag känner mig nere utan även nu när jag känner glädje och lust. Som att gå in i depån fastän bilen funkar klockrent. Även de känslorna ska få ta plats. Jag rymmer både positiva och behagliga känslor och negativa och obehagliga. Vilka känslor jag får beror på situationen och vilka människor jag möter. Jag blir till i mötet med andra och känslorna är de tentakler jag har för att guida mig till kontakt. Det är en sådan maffig insikt. Vilken fantastisk skapelse vi människor är! Och jag är!

Nu firar jag! Och jag gör det gärna genom att dela en låt som gör mig glad och lite ”yihaa”. Skulle du vilja dela med dig av någon låt som gör dig glad?

Alan Jackson med Freight train. Skruva upp volymen. Dansa armkrok med dig själv eller andra. Yihaa!

 

Foto: Annica Mari

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.