Insikter

Coronavirusets effekt på samhället kan inte ha undgått någon. Fokusera för en stund enbart på dig själv. Vilka insikter om dig och livet har du fått de senaste veckorna?

Just nu är det två insikter som hamnat i fokus hos mig.

För det första en viss skam att jag har det bra. Utan familj hade jag nog redan gett mig in i högriskmiljöer och ställt upp med det jag kan. Nu blir det istället mest tankar om hjälteinsatser och därmed lite dåligt samvete att jag inte gör mer. Men också en frustration och ett enormt driv att hjälpa till. Jag har inte gjort lumpen men står mer eller mindre i givakt och väntar på inkallelseorder. Säg var hjälp behövs så kommer jag! Med detta synsätt går det att se skammen som något viktigt, den får mig att lyfta blicken.

För det andra att humor är otroligt viktigt för mig som ett sätt att hålla allvaret på lagom avstånd. Jag får massor av idéer om skämtteckningar och dräpande satir när jag tar del av TV-inslag, inlägg som delas i sociala medier och det som står i dagstidningar. Det hjälper mig förhoppningsvis att inte bli så irriterad framöver när någon skämtar kring en allvarlig fråga. Det kan vara den personens sätt att närma sig ett svårt ämne! Vilken himla viktig insikt!

Vilka insikter har du fått?

Ett tips är att skriva ett brev till dig själv med dina insikter och tankar. Skriv så mycket du kan om hur du ser på din tillvaro just nu. Hur har vardagen förändrats? Tänker du nya tankar? Hur ser dina tankar ut om livet om ett år? Finns det oro i ditt liv? Har något blivit bättre trots allt? Ge dig själv ett tips som om du hade varit med om coronakrisen och kommit ut på andra sidan. Skriv ned allt du kommer på, spara någonstans och använd sedan även en cool mejlfunktion som heter Futureme.

Om ett år (du kan välja tid själv) kommer du få brevet från dig själv. Vågar lova att det är värt att vänta på!

Foto: Social Cut

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.