Nu. Inte Då eller Sen.

Nytt blad, nytt år, 2020! Det är alltid ett nytt nu.

Nu.

Nu.

Nu.

Alla levande varelser har alltid levt i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Alla beslut har tagits i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Alla möten och omöten mellan människor har skett i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Varenda kyss har kyssts i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Varenda kram har kramats i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Alla avlidna människor har dött i ett Nu. Aldrig i ett Då eller Sen.

Det är i ett Nu allt sker.

Nu.

Foto: Jon Tyson

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Tänk vad många år i terapi jag behövt för att fatta detta. Och hur frustrerad jag var stundtals: ”Vad fan är det där jäkla nuet som alla jävlar pratar om!” Märkligt ibland hur insikter kommer… Min fina terapeut, Jojo Oinonen, sa vid något tillfälle ”Man brukar prata om att ett nu är åtta sekunder” och så samtalade vi om detta. Ut i min verklighet tog jag med vårt samtal och registrerade medvetet: ”Nu tänker jag… nu känner jag…nu förnimmer jag…” För ca var åttonde sekund märkte jag att något litet hade ändrats. Minns en gång när jag stod i kön in till flygplanet, som skulle ta mig från Indien och till Sverige (jag skulle gå grundkursen på GA) och gjorde så som jag beskrev här ”Nu märker jag att… Så oerhört tydligt nuet blev för mig. Tankar, känslor, förnimmelser, var jag och andra befann mig fysiskt – allt förändrades sakta, sakta och bildade i ett unfoldande nya nu:n, som hela tiden är livet.
    Att ”hitta” nuet har verkligen för med sig liv i mitt lilla liv.

    1. Författare

      Och tänk att jag såg din kommentar först NU! Tack Mela för att du är med och bidrar. Jag hörde någon prata om åtta sekunder i ett helt annat sammanhang och nu får de en större innebörd för mig. Tack!