Inte lätt, men det är rätt

Statsministerns uttalande – “Inte ett lätt beslut, men det är rätt” – när han meddelade sin avgång passar mycket bra för att beskriva även det jag nu tänker göra. Jag tänker satsa på Sårbarhetsdepartementet!

Det är sannerligen inte lätt, men det känns rätt. Ja, så kan jag sammanfatta mitt beslut att ägna nästan all min tid framöver åt Sårbarhetsdepartementet. Jag har nu gått ned på 40 procents tjänst på skolan där jag arbetar som resurspedagog och jag har bett mina föräldrar om ett förskott på arvet. Jag känner att det är NU jag ska göra ett ärligt försök att hissa seglen och försöka få skeppet i rörelse på allvar.

Det närmsta året blir ett år av testballonger för att se vad omgivningen behöver och kan ta emot. Jag tror på betydelsen av att stanna upp och reflektera över var man befinner sig i livet och vart man egentligen är på väg. Det här är i många fall inte helt lätt att “sälja in” i en tid då många av oss människor, inklusive jag själv, drivs av att prestera och att vara omgivningen till lags. Det är inget fel med prestation, men människan bakom behöver också få plats. Och vi behöver hämta hem oss själva mellan varven.

Jag kommer inledningsvis att arbeta inom tre områden: gestaltterapi för individer (fullt i dagsläget under mitt sista år som gestaltterapeut under utbildning), kursverksamhet med olika sårbara teman för vuxna och sist men inte minst uppdragsverksamhet för små och ägarledda företag som är intresserade av att lyfta fram människan. 

En sak som är extra viktig för mig är att jag inte vill göra denna resa ensam. Av den anledningen är jag mycket intresserad av alla möjliga förslag på samarbeten. Hör av dig med idéer så samskapar vi tillsammans!

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Åh va kul! Kör bara kör!
    Såg precis en video igår om att vara sig själv fullt ur och relationer är det enda viktiga 💐💐💐🥳🥳🥳

    Själv jobbar jag med kvinnor med sex och relationsberoende och ihop med två kollegor som jobbar med män med det beroendet. Och så jobbar jag med mer allmän transformationsterapi.

    Jag gick ner i tid för några år sedan för att på halvtid ägna mig åt just det jag börjat brinna för (ovanstående). Mitt nästa steg är att våga satsa på heltid.

    1. Författare