Tre samtal för män

Sårbarhetsdepartementet erbjuder kursen ”Tre samtal för män” för män som vill utvecklas. Lärandet sker i grupp och är helt upplevelsebaserat, förankrat i en syn på människor där fokus är på relationer och hur det är att vara man och människa. Antalet platser är kraftigt begränsat. Mejla eller ring för att anmäla dig redan nu och senast 9 april 2022.

Upplägg:

Träff 1 – ”Det här är jag just nu”. Vid första träffen lär vi känna varandra för att skapa ett tryggt rum där modiga och sårbara samtal kan äga rum. Måndag 18 april (Annandag påsk) 2022 kl 18.30-21.

Träff 2 – ”Porr och sex”. Vi samtalar om den egna relationen till porr och sex och lyssnar på varandras berättelser. Måndag 25 april 2022 kl 18.30-21.

Träff 3 – ”Ensamhet”. Vi samtalar om ensamhet, såväl självvald som icke självvald. Dessutom blickar vi framåt och knyter ihop säcken. Måndag 2 maj 2022 kl 18.30-21.

Genom kursen får du:

  • Möjlighet att stanna upp och reflektera över relationen till dig själv och andra
  • Öva dig i att uttrycka din egen sårbarhet och ge dig själv omsorg
  • Möjlighet till djupa samtal med andra män

Varje träff är 2,5 timmar inklusive matig kvällsmacka och te. Det kommer att finnas möjlighet till fortsättningskurs.

Förkunskaper: Det krävs inga som helst förkunskaper för att delta. Däremot är det en stor fördel om du är nyfiken på att lära dig mer om dig själv och dina relationer till andra.

Viktigt att veta: Kursen handlar inte om terapi i formell mening utan bygger på en tro att vi människor mår bra av att dela sådant vi bär på. Rådgör gärna med samtalsledaren innan du anmäler dig för att säkerställa att kursen passar dina behov.

Kurs- och samtalsledare: Kalle Lindqvist. Kalle studerar nu fjärde och sista året vid Gestaltakademin för att bli Diplomerad gestaltterapeut. Sedan 2019 tar han emot egna klienter i sin lokal i Bagarmossen (fullt för närvarande). Hans specialitet är mansfrågor, sårbarhet och prestation. 2011 grundade Kalle insamlingsstiftelsen Polstjärna 2011 efter att ha sagt upp sig från sitt jobb som Sverigechef för ett produktområde på en av våra storbanker. Polstjärnas syfte var att förhindra utanförskap bland barn och unga i Sverige. Kalle har ägnat sig åt studier i NVC – non-violent communication, sorgbearbetning, gestaltterapi, compassionfokuserad terapi (CFT), improvisationsteater och Photolangage vilka utgör grunden i den medmänskliga filosofi som Kalle förmedlar. 2016 avvecklades Polstjärna och Kalle började arbeta på en grundskola som resurspedagog för barn med behov av särskilt stöd. Under ett halvår tog han tjänstledigt för att arbeta i slutenvård inom vuxenpsykiatrin. Sedan 14 mars 2022 arbetar han heltid på Sårbarhetsdepartementet.

Kursmaterial/kurslitteratur: Du behöver inte läsa något specifikt inför kursstart. Under kursens gång kommer du få tips om litteratur för ytterligare fördjupning.

Avgiften utgår från en glidande skala 895-1295 kronor vilket betalas till Sårbarhetsdepartementet, swishnummer: 123 605 85 15. Betalar du mer än 895 kronor bidrar du till att jag kan tacka ja till någon som inte har så mycket resurser just nu. I priset ingår matig kvällsfika.

Tid: Tre vardagskvällar kl 18.30-21. Antalet platser är begränsat till 6 personer. Vi håller till i Bagarmossen. Lokal meddelas senare.

Mer information och anmälan: Mejla Kalle på kalle@sarbarhetsdepartementet.se eller ring Kalle på tisdagar, torsdagar eller fredagar på 070-35 35 417. Anmälan senast 9 april 2022.