Fortsättningskurs (4 träffar)

Vill du fortsätta utforska dina känslor och få djupare förståelse för dig själv och din omvärld? Då är det här kursen för dig. För att anmäla dig behöver du ha gått ”Lär dig förstå, acceptera och tycka om dina känslor”. Datum för nästa omgång är inte bestämda. Mejla om du är intresserad.

Efter kursen kommer du ha…

  • … en fördjupad insikt i känslornas betydelse
  • … fått öva dig ytterligare i att uttrycka din egen sårbarhet
  • … en något djupare förståelse för känslorna rädsla, skam, sorg och intresse

Kursen består av fyra tillfällen. Precis som grundkursen har varje tillfälle ett tema: rädsla, skam, sorg och intresse. Vid sista tillfället knyter vi också ihop säcken och blickar framåt.

Varje träff är 2,5 timmar inklusive matig fika. Upplägget är upplevelsebaserat vilket i praktiken betyder att vi lär oss genom lek, övningar och samtal med ett fåtal inslag av teori. Det kommer att finnas möjlighet till ytterligare fördjupning efter kursens slut.

Första tillfället: Viss repetition och övningar för att landa i gruppen. Vi undersöker vad som kan få oss att skämmas och lärandet som finns i skammen.

Vid andra tillfället utforskar vi rädsla. Vi undersöker vad rädsla är för något och vad som kan få oss rädda.

Vid tredje tillfället utforskar vi sorg och dess betydelse för oss människor och relationen mellan oss.

Vid fjärde och sista tillfället undersöker vi känslan intresse och pratar även om prestation och beroende. Dessutom blickar vi framåt och samtalar om vilka mer områden vi skulle vilja utforska tillsammans.

Förkunskaper: Du behöver ha gått introduktionskursen och det är en stor fördel om du är nyfiken på att lära dig mer om dig själv och dina relationer till andra.

Viktigt att veta: Kursen handlar inte om terapi i formell mening utan bygger på en tro att vi människor mår bra av att dela sådant som tynger oss på insidan. Rådgör gärna med kursledaren innan du anmäler dig för att säkerställa att kursen passar dina behov.

Kursledare: Kalle Lindqvist. Kalle grundade insamlingsstiftelsen Polstjärna 2011 efter att ha sagt upp sig från sitt jobb som Sverigechef för ett produktområde på en av våra storbanker. Polstjärnas syfte var att förhindra utanförskap bland barn och unga i Sverige. Kalle har ägnat sig åt studier i NVC – non-violent communication, sorgbearbetning, gestaltterapi, compassionfokuserad terapi (CFT), improvisationsteater och Photolangage vilka utgör grunden i den medmänskliga filosofi som Kalle förmedlar. 2016 avvecklades Polstjärna och Kalle fortsätter sitt arbete i nystartade Sårbarhetsdepartementet och ett deltidsarbete som resurs för barn med behov av särskilt stöd. Kalle studerar dessutom sista året till Diplomerad gestaltterapeut vid Gestaltakademin.

Kursmaterial/kurslitteratur: Du behöver inte läsa något specifikt inför kursstart. Under kursens gång kommer du få tips om litteratur för ytterligare fördjupning.

Avgiften utgår från en glidande skala 1 195-1 795 kronor vilket betalas till Sårbarhetsdepartementet, swishnummer: 123 605 85 15. Betalar du mer än 1 195 kronor bidrar du till att jag kan tacka ja till någon som inte har så mycket resurser just nu.

Tid: Tid för nästa fortsättningskurs är inte bestämt. Antalet platser är begränsat till 8 personer per tillfälle. Vi kommer hålla till i Bagarmossen.

Mer information och anmälan: Mejla Kalle på kalle@sarbarhetsdepartementet.se eller ring Kalle på fredagar på 070-35 35 417.