Livet i poolen

Min vän E gav mig en sådan fin metafor häromdagen på kursen vi gått tillsammans. Översatt till vardagssvenska skulle man kunna säga att livet är som en pool. Låt mig förklara.

Tänk dig en situation i ditt liv – vilken som helst. Personalmöte på jobbet, eller att du står i kassan på Konsum och pratar med din favoritkassörska Inga.

Tänk dig nu en pool fylld med vatten.

Själva situationen är vattnet i poolen och poolens ram är själva avgränsningen för situationen. Personerna i din situation är med och badar.

Det som händer i vattnet kommer att påverka samtliga som befinner sig i den. MYCKET eller litet. Men allt påverkas. Utan värdering. Det jag/du andra gör har betydelse för alla andra som befinner sig i poolen.

Jag kan hoppa bomb i poolen men då behöver jag vara medveten om att vågskvalpet får stor påverkan på de andra. Kanske så mycket att det skvätter över och även påverkar människor i andra pooler. Allting som händer i vår omvärld hänger på så sätt samman.

Att inte göra något kan framstå som ingenting men faktum är att du ju enbart genom att vara i poolen tränger undan lika mycket vatten som dig själv. Även tystnad tar plats och påverkar.

När något händer som du tycker om är du själv alltså en del av det. När något händer som du inte tycker om är du också en del av det.

Hylla dig själv när något är bra i den situation du befinner dig i. Ta dig själv en funderare över ditt ansvar när något inte är bra där du befinner dig.

Zooma ut, se dig själv och de andra i poolen. Se poolen.

Foto: Zbysiu Rodak

Dela inlägg

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Wow! Den gilla jag. Tänk vad mycket positivt man kan göra i poolen som kan påverka andra positivt. Make a ripple <3

    1. Författare

      Eller hur? Sedan är det ju inte alltid säkert att det positiva vi gör påverkar andra positivt. Men det kommer ju fram om vi kan mötas på riktigt och nyfiket se hur andra påverkas av det vi gör.