OBS! FRAMFLYTTAT! LÄS MER HÄR. Varje människa är en berättelse värd att berättas. Skam kan dock göra att vi upplever att vissa delar av oss måste döljas. I värsta fall att vi inte duger alls. En stor del av samtalsserien om skam handlar därför om att under trygga former dela våra berättelser – att lyssna, få prata och bli lyssnad på.
I våras genomfördes den allra första samtalsserien om skam och nu kommer en ny möjlighet för dig som är intresserad. Samtalen vid träffarna kan handla om allt från vardagshändelser de senaste veckorna till minnen från situationer tidigare i livet. I gruppen tar var och en upp vad som känns bekvämt. Tidigare deltagare har upplevt träffarna som en fristad där gruppens stämning hjälpt till att öppna upp.
Att våga vara sårbar ger möjlighet till fördjupad kontakt med andra människor. Utan skam skulle den kontakten bli gränslös. Skam kan därför ses som en reglering av det mänskliga mötet. Under samtalsserien kommer vi beröra såväl sund och gränssättande skam som osund och hämmande skam.
Vid varje träff gör vi 1-2 övningar för att utforska hur vi reagerar i olika situationer – men också för att få variation och ha roligt! Samtalsserien innehåller också vissa inslag av teori vid träffarna och en del texter att läsa mellan träffarna.
- 5 gånger à 2,5 timmar (klockan 18.30-21 den 12 sep, 26 sep, 17 okt, 24 okt och 14 nov).
- Kursavgift 3000kr, anmälan senast 26 augusti 2024.
- Max 8 deltagare, minst 5.
- Lokalen är Bagarmossens Hälsocenter
- Enklare kvällsfika ingår (te och frukt)
- Efter anmälan och innan kursstart görs en kort telefonintervju med alla deltagare.
MER INFORMATION OCH ANMÄLAN
För mer information och anmälan, mejla kalle@sarbarhetsdepartementet.se, senast 26 augusti 2024.