Ta hand om dina surdegar

foto: Kalle Lindqvist

Alla bär vi på minnen från situationer när det inte blev som det var tänkt. Alla bär vi på något vi ångrar att vi gjort eller inte gjort. Och sen har det blivit liggande så där i bakgrunden. Alla har vi surdegar av något slag. Nu finns en unik workshop för dig som dessutom är intresserad av att baka bröd.

Det är inte surdegarna i sig som är det egentliga problemet. Problem uppstår när vi inte gör något, när vi sopar dem under mattan. Om vi i stället tar hand om surdegarna kan vi växa och utvecklas.

I workshopen Ta hand om dina surdegar kommer du att lära dig om surdegar ur såväl ett allmänmänskligt som ett bagarmässigt perspektiv. 

Upplägg

Dagen inleds på Bagarmossens Hälsocenter tillsammans med gestaltterapeuten Kalle Lindqvist. I samtal och övningar kommer du att få bearbeta åtminstone någon av dina surdegar och ta del av andras berättelser. Därefter går vi över till café Lilla Bagis och äter lunch. Dagen avslutas tillsammans med bagaren Jacques Forest. Han kommer att berätta lite om sin bakgrund och framför allt guida oss genom de olika stegen i bakprocessen med surdegsbröd.

För att dagen ska bli givande behöver du ha minst en surdeg från ditt liv som du känner dig bekväm att dela och arbeta med i grupp.

Anmälan

Av utrymmesskäl runt bakbordet behöver vi begränsa oss till fyra deltagare. Det blir därför först till kvarn med anmälan, men senast 15 november. Anmälan görs genom att mejla Kalle på kalle@sarbarhetsdepartementet.se

Kostnad

Deltagaravgiften är 995 kronor och då ingår frukt/kaffe/te på förmiddagen, enklare lunch på Lilla Bagis och ett surdegsbröd som du får ta med hem vid dagens slut. Ingen återbetalning efter bokning men däremot kan din plats överlåtas på annan om du skulle få förhinder.

Tid och plats

Datum: På internationella mansdagen söndag 19 november kl 9-ca 16. Vi träffas på Bagarmossens Hälsocenter, Svartågatan 26. Entré från gaveln.