Livet är lite som en lindans vare sig vi vill det eller inte. Livet går upp och ner – ibland direkt påverkat av våra egna val men ofta på grund av omständigheter omkring oss vi inte ens kan påverka. På höstens första temakväll, tisdag 20 september, får du möjlighet att lära dig mer om trauma – upplevelser som satt djupa spår i livet.
Vad är egentligen ett trauma och vad kan det få för konsekvenser? Vad kan vi alla lära oss av trauma även om vi själva inte varit med om något? Det och mycket mer kommer det pratas om under höstens första temakväll vars gäst heter Judith Beermann Zeligson. Judith är en av pionjärerna som bröt tystnaden kring generationspåverkningar från Förintelsen och är själv andra generationens överlevare.
Temakvällen leds av gestaltterapeuten Kalle Lindqvist på Sårbarhetsdepartementet. Vill du bara komma och lyssna går det alldeles utmärkt. Vill du delta i samtalen kommer det finnas möjlighet även till det. Kvällen inleds med ett utforskande samtal mellan Judith och Kalle.
Mer om Judith: Martin Bubers ord ”Allt verkligt liv är möte” är drivkraften för hennes snart 50-åriga arbete som psykoterapeut i egen praktik. Hon har även varit verksam med handledning, ledarskapsutbildning och fortbildning inom vård, behandling och skolsektorn varav 25 år på Gestaltakademins lärarfakultet. Hon har bland annat arbetat 12 år som handledare på Röda Korsets behandlingscenter för tortyrdrabbade flyktingar i Malmö.
Entré 150 kronor och begränsat antal platser! Vi startar 19.00 i Mellansalen på Bagarmossens Folkets Hus och håller på till 21.30 med en kort paus i mitten av programmet. Anmäl dig här.
Ingen återbetalning efter bokning men däremot kan din plats överlåtas på annan om du skulle få förhinder.