gestaltterapi online

Att ses online är egentligen samma sak som att du skulle komma till min mottagning, men istället kan du befinna dig var som helst i världen. På landet, på konferens med jobbet, på semester någonstans eller hemma i vardagsrummet.

Det viktiga när vi ses online är att du befinner dig på en plats där du kan få vara ifred och att du har en stabil uppkoppling. I övrigt är det egentligen som att ses som vanligt.

Varför gå i terapi då? Att få vara sig själv tillsammans med någon som inte dömer en, det är ett djupt mänskligt behov vi alla har. Av olika anledningar har de allra flesta av oss fått för sig att det är riskabelt att visa vissa delar av oss själva. Att det skulle påverka relationen negativt om vi visade oss fullt ut. Det är exempelvis mycket vanligt att vi inte visar ilska eller sorg av rädsla för att bli avvisade eller betraktade som besvärliga.

Våra sår och svårigheter uppstår i relationer och behöver tas om hand i relationer. Många som kommer till mig upplever något som hindrar eller begränsar dem. Det kan vara något högst konkret men lika gärna något diffust. Vad det än är säger min erfarenhet att det handlar om något som behöver få din uppmärksamhet. I den terapeutiska relationen med mig kan vi undersöka och utforska vad det handlar om. Lite som att gå in i depån eller att ta en kort paus från livet som pågår utanför terapirummet. För att få syn på dig och ta dig själv på allvar.

Kanske känner du igen dig i något av följande påståenden:

…har en dålig relation till partner, föräldrar, barn eller arbetskollegor
…upplever dig ofta missförstådd, kanske som för hård och kantig eller otydlig.
…brottas med en rädsla för att bli övergiven, att tappa kontrollen, att inte duga.
…kan inte öppna dig inför andra utan rädsla för att bli ensam, förminskad eller ses som svag.
…har ingen plats där du kan lyfta fram dina personliga utmaningar
…har det jättebra ytligt sett, men lever inte riktigt det liv du vill.
…har svårt att visa hela dig i relation, exempelvis vad gäller aggression, sorg, glädje eller sexualitet.
…du arbetar i en prestationsmiljö och vill hoppa av men kan inte. Eller du arbetar i en prestationsmiljö och behöver stöd för att orka vara kvar.

Att leva innebär att emellanåt hamna i utmanande livssituationer då vi kan behöva stöd, exempelvis i form av terapi. Du kan också behöva stöd för att ta hand om starka känslor av sorg, ensamhet, förtvivlan, frustration eller ilska. Du kanske känner dig orolig och kämpar med tvångsmässiga tankar eller beteenden.

Även om det som du behöver hjälp med handlar om något som hänt tidigare i ditt liv eller om det handlar om oro för framtiden, är det NU som det påverkar dig. Målet med våra samtal kommer därför vara att öka din awareness, alltså din medvetenhet i nuet. Vi kommer att försöka stanna i upplevelsen, att försöka vara med det som kommer eller gör sig påmint när vi ses. Med en ökad medvetenhet kommer också möjligheten till förändring.

Välkommen till mig som gestaltterapeut, precis som du är. Mejla på kalle@sarbarhetsdepartementet.se eller ring mig på 070-35 35 417 så bestämmer vi en första tid som passar.

Mitt arvode uppgår till 1 000 kr/tim inkl moms för en timme. Jag tar emot såväl individer som par. Vid avbokning senare än 24 timmar innan, debiteras fullt pris.

Specialitet
Sårbarhet, skam, depression, känslor, prestation, inre kritik, föräldraskap, mansfrågor, sexualitet, ensamhet. 

Foto på mobil: Mourizal Zativa