Är du ofta stressad, irriterad och stör dig på andra? Håller du uppe en fasad som inte är du? Har du tappat det driv du tidigare hade? Känner du dig ensam ibland fast du ”inte borde det”? Kan du ena stunden känna dig hög på energi för att i nästa ögonblick vara helt nere? Eller är du bara allmänt nyfiken på att förstå dig själv lite mer. Om något av detta känns igen kommer du ha nytta av kursen Lär dig förstå, acceptera och tycka om dina känslor. Datum för nästa omgång är inte bestämt men mejla och anmäl ditt intresse redan idag.
Begreppet sårbarhet dyker upp mer och mer, mycket tack vare Brené Browns forskning och lättillgängliga böcker. Men det är en sak att läsa om sårbarhet och något helt annat att utforska och uttrycka sin egen. Samtidigt tror jag att den är nyckeln till välmående och det mest effektiva botemedlet mot psykisk ohälsa.
Efter kursen kommer du:
- Ha en grundläggande insikt i känslornas betydelse och förstå att sårbarhet inte är något mesigt
- Ha fått öva dig i att uttrycka din egen sårbarhet
- Ha en något djupare förståelse för ilska och glädje
Kursen består av tre tillfällen. En introduktion och sedan ett tema för varje följande träff: ilska respektive glädje. Vid sista tillfället knyter vi också ihop säcken och blickar framåt.
Varje träff är 2,5 timmar inklusive matig kvällsmacka och te. Upplägget är upplevelsebaserat vilket i praktiken betyder att vi lär oss genom lek, övningar och samtal med ett fåtal inslag av teori. Det kommer att finnas möjlighet till fortsättningskurs.
Första tillfället: Introduktion där vi lär känna varandra. Dessutom går vi igenom vad känslor är för något och vilken betydelse de har.
Vid andra tillfället utforskar vi ilska. Vi undersöker vad som kan få oss arga och vilken information som ilskan bär på.
Vid tredje och sista tillfället utforskar vi glädje och dess betydelse för oss människor och relationen mellan oss. Dessutom blickar vi framåt och samtalar om vilka mer områden vi skulle vilja utforska tillsammans.
Förkunskaper: Det krävs inga som helst förkunskaper för att gå introduktionskursen. Däremot är det en stor fördel om du är nyfiken på att lära dig mer om dig själv och dina relationer till andra.
Viktigt att veta: Kursen handlar inte om terapi i formell mening utan bygger på en tro att vi människor mår bra av att dela sådant som tynger oss på insidan. Rådgör gärna med kursledaren innan du anmäler dig för att säkerställa att kursen passar dina behov.
Kursledare: Kalle Lindqvist. Kalle grundade insamlingsstiftelsen Polstjärna 2011 efter att ha sagt upp sig från sitt jobb som Sverigechef för ett produktområde på en av våra storbanker. Polstjärnas syfte var att förhindra utanförskap bland barn och unga i Sverige. Kalle har ägnat sig åt studier i NVC – non-violent communication, sorgbearbetning, gestaltterapi, compassionfokuserad terapi (CFT), improvisationsteater och Photolangage vilka utgör grunden i den medmänskliga filosofi som Kalle förmedlar. 2016 avvecklades Polstjärna och Kalle fortsätter sitt arbete i Sårbarhetsdepartementet och ett deltidsarbete inom skolan som resurs för barn med behov av särskilt stöd. Kalle studerar dessutom till Diplomerad gestaltterapeut vid Gestaltakademin.
Kursmaterial/kurslitteratur: Du behöver inte läsa något specifikt inför kursstart. Under kursens gång kommer du få tips om litteratur för ytterligare fördjupning.
Avgiften utgår från en glidande skala 895-1295 kronor vilket betalas till Sårbarhetsdepartementet, swishnummer: 123 605 85 15. Betalar du mer än 895 kronor bidrar du till att jag kan tacka ja till någon som inte har så mycket resurser just nu. I priset ingår kvällsfika.
Tid: Tre vardagskvällar kl 18.30-21. Antalet platser är begränsat till 8 personer. Vi håller till i Bagarmossen. Lokal meddelas senare.
Mer information och anmälan: Mejla Kalle på kalle@sarbarhetsdepartementet.se eller ring Kalle på tisdagar, torsdagar eller fredagar på 070-35 35 417.